снимки  Повече от 750 първокурсници започват своето обучение във Висшето

...
снимки  Повече от 750 първокурсници започват своето обучение във Висшето
Коментари Харесай

Започна учебната година в ВВМУ

снимки  

Повече от 750 първокурсници стартират своето образование във Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ), във Варна, през новата академична година. Те са постоянна и задочна форма на образование. От тях 95 са чужденци и 42- курсанти. Това сподели през днешния ден, при откриването на образователната година, началникът на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, съобщи Българска телеграфна агенция.



Гости на тържеството бяха регионалният шеф Андрияна Андреева, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, зам.-началникът на Военномедицинска академия полк. доцент Иван Попиванов, офицери, представители на локалната власт и на морския бизнес.



Посрещаме новата образователна година с подготвеност да отговорим на новите провокации и упования, горди сме, че първият випуск киберспециалисти бакалаври към този момент приключи, следва формалното произвеждане и дипломиране и на първия випуск военни лекари, сподели Медникаров. По думите му резервира се и ползата на младежите към специалностите в областта на корабоводенето и логистиката.



Медникаров сподели още, че приоритет през тази образователна година ще бъде усъвършенстването на материалната база, развиването на нови образователни стратегии, квалификационни действия, научно-изследователски планове. Той прикани младежите да употребяват ресурсите на образователното заведение – тренажори, лаборатории, профилирани кабинети, и да се възползват оптимално от опита и знанията на преподавателите, чиято е заслугата ВВМУ да се трансформира в народен, европейски и международен водач в морското обучение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР